E-sportsakademin

Akademifakta

Akademiansvarig:

Programansvarig:

Linda Öberg (bitr rektor)

linda.oberg@guldstadsgymnasiet.se

Sportakademi

E-sport är idag världens snabbast växande sport som Storsjögymnasiet och Teknikprogrammet också vill vara en del av. På Teknikprogram kan du även välja E-sport som en utökad profil. Detta innebär att du förutom att läsa ordinarie kurser även får tid att träna E-sport på skoltid. Förutom speltekniska detaljer, strategier och lagsamarbete kommer även mental träning, hälsa och fysisk träning vara en viktig del i utbildningen. Vi satsar på att ge en seriös utbildning som ger dig rätt förutsättningar för att lyckas väl inom programmets alla områden samtidigt som vi uppmuntrar till att även förstå bakgrunden och vara delaktig inom E-sport och dess olika områden. Utöver teknikprogrammets innehåll så hämtar du som elev även kunskaper inom eventplanering, marknadsföring, design och entreprenörskap.

Valet av E-sportsakademin ger dig

• En E-sportlokal som har anpassad miljö för spel och träning.
  • Ett seriöst träningsupplägg vilket innebär genomgångar och övningar av användbara strategier för att lyckas i diverse spel.
  • De ordinarie studierna kommer först! Guldstadsgymnasiet betonar, precis som för alla elever, vikten av att sköta sina studier och att ligga i fas i kurserna.

Instruktörer

Robin Lindgren

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Efter studenten

Beroende på val av program kommer du ha kunskaper från Ekonomiprogrammet eller det Estetiska programmet och även ha tagit del av en seriös utbildning inom E-sport som öppnar upp för fortsatt spel eller kanske rent av intressanta yrken relaterad till spelindustrin. Kvalitet och kompetens alltid en prioritet Antagning till E-sportprofilen kommer göras på dina betyg. Det kommer erbjudas ett begränsat antal platser till profilen. För att klara utbildningen rekommenderar vi också att du har erfarenhet av datorspel. Om E-sport är din passion och något du vill kombinera med ett högskoleförberedande program, tveka inte att höra av dig till oss för mer information.

Film om sportakademin

Vill du ha mer information?