Estetiska programmet

Programfakta

Studievägskod:

ESEST

Inriktning:

Estetik & media

Programansvarig:

Markus Porsklev
0910-21 51 26
markus.porsklev@guldstadsgymnasiet.se

Programtyp:

Högskoleförberedande

Inriktning Estetik & media

Ett högskoleförberedande program som ger en bred bas där du får möjlighet att utveckla dina kreativa förmågor och möjligheter att fördjupa dina kunskaper i digitala produktioner inom ljud, film, musik, foto och design.

Nyfiken?

Vill du veta mer? Gör en intresseanmälan!

Profil Allmän

Estetiska programmet riktar sig till dig som är intresserad av media i alla former och vill lära dig mer om att producera musik, film, ljud, grafik och foto. Du får praktiska kunskaper samtidigt som du får en bra grund för fortsatta studier.

Under utbildningen arbetar du i verkliga projekt med uppdragsgivare från näringslivet för att stärka din portfolio. Vårt mål är att utbilda kreativa och företagsamma medieproducenter samt utveckla drivna och entusiastiska medieentreprenörer som tror på sig själva och sina möjligheter.

Profil Esport

E-sport är idag världens snabbast växande sport – en sport som kräver god fysisk och mental styrka.

På Estetiska programmet och Ekonomiprogrammet kan du välja E-sport som tillval till ordinarie program. Detta innebär att du förutom att läsa ordinarie kurser även får tid att träna E-sport på skoltid. Förutom speltekniska detaljer, strategier och lagsamarbete kommer även hälsa och fysisk träning vara en viktig del i utbildningen. Du får även lära dig om eventplanering, marknadsföring, design och entreprenörskap.

Vår nya profil är en seriös satsning som ger dig rätt föruttsättningar för att lyckas, både inom den ordinarie utbildningen och inom E-sportsprofilen. Om du vill kombinera ditt intresse för E-sport med en högskoleförberedande utbildning, tveka inte att söka till oss!

 

Under utbildningen

• Får du fördjupa dig inom musikproduktion, film, foto, ljud, grafisk design och marknadsföring.
• Får du jobba med marknadsledande mjukvaror som alla elever får tillgång till.
• Får du bygga upp och stärka din portfolio med verkliga projekt utanför skolan och uppdragsgivare från företag och organisationer.
• Förstår du hur det är att driva ett företag – att vara entreprenör.
• Tillgång till E-sportlokal med all utrustning (Gäller endast E-sportprofil) och möjlighet till fysisk träning på 360 träningscenter.

Exempel på kurser du läser

Entreprenörskap, estetisk kommunikation, konstarterna och samhället, grafisk kommunikation, digitalt skapande, fotografisk bild, medieproduktion.

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Utbildningen är högskoleförberedande och ger en bra grund för att söka vidare till högskola eller universitet efter studenten. Hos oss får du tillgång till kunskaper, utrustning och programvaror som används inom branschen.

Efter studenten

Efter utbildningen kan du exempelvis arbeta som medieproducent eller inom andra multimediala yrken. Du kan även studera vidare till exempelvis formgivare, journalist eller ljudtekniker. Eller varför inte starta eget företag?

Film om programmet

Spela videoklipp

Vad säger våra elever?

- Det bästa med programmet är att vi får arbeta kreativt med så många olika saker - allt från filmkunskap till att fota och redigera bilder, filma och spela in podcasts, skapa musik och designa loggor. Det är skitkul!

Ester

Estetiska programmet

Vill du ha mer information?