Ekonomiprogrammet

Programfakta

Studievägskod:

EKEKO

Inriktning:

Ekonomi

Programansvarig:

Pär Brubäcken
0910 – 21 51 27
par.brubacken@guldstadsgymnasiet.se

Programtyp:

Högskoleförberedande

Inriktning Ekonomi

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program där du får lära dig om de ekonomiska förhållandena i samhället, allt ifrån handel i Sverige och internationellt företagande. Under din utbildning får du lära dig om hur samhällets resurser används på bästa sätt, hur man startar och driver ett företag.

Nyfiken?

Vill du veta mer? Gör en intresseanmälan!

Profil allmän

Ekonomiprogrammet är utbildningen för dig som vill läsa vidare på högskola inom ekonomi eller inom områden som exempelvis samhällsvetenskap eller humaniora.

Utbildningen är även helt rätt för dig som funderar på att starta eget och vill ha kunskaper i hur man lyckas som entreprenör. Du får även kunskaper om och förståelse för hur ekonomi, marknadsföring, ledarskap och organisation tillsammans bildar en helhet.

Under utbildningen har du möjlighet att arbeta med Ung företagsamhet och starta UF-företag alla tre år du går på skolan.

Profil Esport

E-sport är idag världens snabbast växande sport – en sport som kräver god fysisk och mental styrka.

På Ekonomiprogrammet och det Estetiska programmet kan du välja E-sport som tillval till ordinarie program. Detta innebär att du förutom att läsa ordinarie kurser även får tid att träna E-sport på skoltid. Förutom speltekniska detaljer, strategier och lagsamarbete kommer även hälsa och fysisk träning vara en viktig del i utbildningen. Du får även lära dig om eventplanering, marknadsföring, design och entreprenörskap.

Vår nya profil är en seriös satsning som ger dig rätt förutsättningar för att lyckas, både inom den ordinarie utbildningen och inom E-sportsprofilen. Om du vill kombinera ditt intresse för E-sport med en högskoleförberedande utbildning, tveka inte att söka till oss!

Profil Fotboll

Du kan även välja fotboll som tillval till detta program.

 

Under utbildningen

• Får du fördjupade kunskaper inom entreprenörskap och ekonomi för företag.
• Får du färdigheter inom områden som redovisning, kalkylering och marknadsföring samt ledarskap och organisation.
• Får du leda och driva ditt eget företag i kombination med UF.
• Får du besök av och även själv besöka företag från näringslivet.

Exempel på kurser du läser

Företagsekonomi, Juridik, Psykologi, Moderna språk, Entreprenörskap och Företagande.

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Utbildningen är högskoleförberedande och ger en bra grund för att söka vidare till högskola eller universitet efter studenten. Hos oss får du möjlighet att jobba med företagande och entreprenörskap under alla dina tre år på skolan.

Efter studenten

Kan dina framtida yrken vara exempelvis redovisningsassistent eller egenföretagare. Du kan även studera vidare inom ekonomi, entreprenörskap, marknadsföring, näringsliv, psykologi, juridik, samhällsekonomi och handel.

Film om programmet

Spela videoklipp

Vad säger våra elever?

– Jag valde ekonomiprogrammet eftersom jag är en kreativ person med många idéer. För att utveckla dessa valde jag ett program som ger mig kunskaper om den väg som jag bör ta för att bli entreprenör och lyckas med mina idéer!

Nimo

Ekonomiprogrammet

Vill du ha mer information?