Hantverksprogrammet

Programfakta

Studievägskod:

HVFRI

Inriktning:

Frisör

Programansvarig:

Malin Lundberg
0910 – 21 51 27
malin.lundberg@guldstadsgymnasiet.se

Programtyp:

Yrkesförberedande

Inriktning Frisör

Hantverksprogrammet med inriktning frisör är ett yrkesprogram som riktar sig till dig som är intresserad av att arbeta med hår, försäljning, kundbemötande och formgivning. Under utbildningen får du lära dig att ta hand om och se kundernas behov genom klipp- och designteknik, färg- och formgivning samt försäljning. Du får även lära att arbeta med riktiga kunder i vår salong. Efter avslutad yrkesexamen har du som läst yrkesutgången frisör fått en grundutbildning inom frisöryrket. Utbildningen ger dig både hantverkskunskaper och kunskaper som gör dig förberedd för eget företagande. Efter utbildningen blir du frisör. I årskurs tre har du möjlighet att göra delprovet inför gesällbrevet. För att sedan ta gesällbrevet ska du göra 3000 timmar på en salong.

Nyfiken?

Vill du veta mer? Gör en intresseanmälan!

Vår egen salong i centrala Skellefteå

Salong Tuvan är Guldstadsgymnasiets egen frisörsalong som ligger på Storgatan 50 i centrala Skellefteå. Där har våra elever teorilektioner och praktiska pass då vi erbjuder klippning, färgning och styling genom kundbesök.

 

Under utbildningen

  • Lär du dig klippteknik, färg och form från grunden och lär dig hantera de verktyg och material som används i branschen.
  • Får du ta emot kunder och ha lektioner i vår egen salong i centrala Skellefteå.
  • Får du stor möjlighet till en god inblick i hur det är att driva egen verksamhet och bemöta kunder, genom studiebesök och praktik på salong.
  • Kan du enkelt lägga till kurserna Engelska 6 samt Svenska 2 och 3 för att få högskolebehörighet

Exempel på kurser du läser

  • Frisör 1-6a
  • Hantverk introduktion
  • Material och miljö
  • Tradition och utveckling
  • Entreprenörskap.

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram. Under ditt sista år på gymnasiet gör du praktik två dagar i veckan på ett företag. Efter utbildningen blir du frisör. I årskurs tre har du möjlighet att göra delprovet inför gesällbrevet. För att sedan ta gesällbrevet ska du göra 3000 timmar på en salong.

Efter studenten

För dig som vill bli frisör, frisörtekniker, säljare, eller öppna din egen salong. Du har även möjlighet att bredda din kompetens och välja kurser som ger dig högskolebehöriget.

Film om programmet

Spela videoklipp

Vad säger våra elever?

- Det bästa med mitt program är att jag får en utbildning som ger mig möjligheten att komma ut i arbetslivet direkt efter studenten. Och även om jag skulle vilja bli något annat i slutändan så jag fått ett yrke samtidigt som jag har fått en utbildning som låter mig plugga vidare.

Alma

Hantverksprogrammet inriktning Frisör

Vill du ha mer information?