El- & energiprogrammet

Programfakta

Studievägskod:

EEDAT

Inriktning:

Dator- och kommunikationsteknik

Programansvarig:

Mikael Johansson
0910 – 21 51 29
mikael.johansson@guldstadsgymnasiet.se

Programtyp:

Yrkesförberedande

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

Är yrkesprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik där vi nu kan erbjuda utgången Mekatronik– yrket med lysande framtidsutsikter, både i närområdet och nationellt! Du har även möjlighet att bredda din kompetens och välja kurser som ger dig högskolebehörighet.

Nyfiken?

Vill du veta mer? Gör en intresseanmälan!

Utgång Mekatronik

Som mekatroniker är det du som kan lösa problem och utveckla produktionstekniken med hjälp av dina kunskaper i elektronik, mekaniska system och programmering – dessa kunskaper efterfrågas allt mer inom industrin. En robot använder exempelvis mekanik och elektronik för att röra sig samt programmering som berättar vad den ska göra.

Du får även kunskaper om driftsäkerhet och underhåll, energiteknik och arbete i renrumsmiljö. Detta ger dig en bra grund för att arbeta både inom befintlig industri och kommande företagsetableringar inom energiområdet.

 

Under utbildningen

• Kunskaper som efterfrågas i en allt större industri
• Tränar du upp ditt tekniska kunnande och förstår hur driftsäkerhet på nätet fungerar.
• Lär du dig grunderna inom områden som ger bra grund för att arbeta både inom befintlig industri och kommande företagsetableringar inom energiområdet.
• Får du vara ute på praktik två dagar i veckan under ditt sista år på gymnasiet.

Exempel på kurser du läser

Dator och nätverksteknik, Elektronik och mikrodatorteknik, Kommunikationsnät 1, Datorteknik, Mekatronik, Entreprenörskap. Du kan även välja att läsa mer engelska och svenska 2 och 3 för att nå grundläggande högskolebehörighet.

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Ett yrkesprogram som förbereder och leder till yrken inom mekatronik, driftsäkerhet eller andra jobb med teknisk befattning. Det här programmet passar dig som är tekniskt intresserad och gillar att arbeta praktiskt.

Efter studenten

Får du en yrkesexamen och du kan börja söka jobb inom ditt yrkesområde direkt. Målet med utbildningen är att du ska leva upp till branschens krav och därmed vara anställningsbar direkt efter gymnasieexamen. Du kan förvänta dig många intressanta framtidsyrken och utmaningar får en hållbar utveckling på en lokal och global nivå.

Film om programmet

Spela videoklipp

Vill du ha mer information?