El- & energiprogrammet

Programfakta

Studievägskod:

EEDAT

Inriktning:

Dator & kommunikation

Programansvarig:

Mikael Johansson
0910 – 21 51 29
mikael.johansson@guldstadsgymnasiet.se

Programtyp:

Yrkesförberedande

Inriktning Dator & kommunikation

Är yrkesprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik där vi nu kan erbjuda profilerna Mekatronik och Nätverkstekniker – yrken med lysande framtidsutsikter, både i närområdet och nationellt! Du har även möjlighet att bredda din kompetens och välja kurser som ger dig högskolebehörighet.

Nyfiken?

Vill du veta mer? Gör en intresseanmälan!

Utgång Nätverkstekniker

Denna utgång riktar sig till dig som är intresserad av datorer, nätverk och ny teknik. Under utbildningen får du lära dig om hur du planerar, installerar och felsöker datorer, servrar och routrar i nätverk.

Du lär dig även webbteknik och hur datorer egentligen kommunicerar med varandra samtidigt som du får arbeta praktiskt med modern teknik. Att läsa och skapa ritningar, programmera microdatorer samt att använda vertyg för att utföra montering av olika elarbeten och installationer ingår också i utbildningen.

Målet med utbildningen är att du ska leva upp till branschens krav och därmed vara anställningsbar direkt efter gymnasieexamen.

 

Under utbildningen

• Lär du dig att installera, administrera och reparera dator- och kommunikationssystem.
• Tränar du upp ditt tekniska kunnande och förstår hur informationssäkerhet på nätet fungerar.
• Lär du dig grunderna i att bygga och designa hemsidor.
• Förstår du hur det är att driva ett företag – att vara entreprenör.
• 15 veckor av studietiden genomförs på företag genom arbetsplatsförlagt lärande (APL). Detta ger dig praktisk erfarenhet och kontakt med olika företag vilket är till stor fördel när du sedan ska söka arbete.

Exempel på kurser du läser

Dator- och nätverksteknik, Elektronik och mikrodatorteknik, Kommunikationsnät, Entreprenörskap, Webbutveckling, Nätverkssäkerhet och servicekunskap. Du kan även välja att läsa mer engelska och svenska för att nå grundläggande högskolebehörighet.

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Ett yrkesprogram som förbereder och leder till yrken inom mekatronik, nätverkstekniker, IT-supporttekniker och eventtekniker. Programmet vänder sig till dig som vill arbeta med elinstallationer, system för automatiserad produktion, energi-, miljö- och vattenteknik eller datorer och kommunikation.

Efter studenten

Får du en yrkesexamen och du kan börja söka jobb inom ditt yrkesområde direkt. Målet med utbildningen är att du ska leva upp till branschens krav och därmed vara anställningsbar direkt efter gymnasieexamen. Du kan exempelvis arbeta som nätverkstekniker, i helpdesk eller som servicetekniker.

Film om programmet

Spela videoklipp

Vill du ha mer information?