Barn- & fritidsprogrammet

Programfakta

Studievägskod:

BFFRI

Inriktning:

Fritid & hälsa

Programansvarig:

Katarina Burvall
0910-21 51 27
katarina.burvall@guldstadsgymnasiet.se

Programtyp:

Högskoleförberedande

Inriktning Fritid & hälsa

Barn- och fritidsprogrammet är yrkesprogrammet som riktar sig till dig som är intresserad av träning, ledarskap och hälsa. Du får kunskaper om hur man leder grupper, kommunicerar och tränar på bästa sätt. Du lär dig mer om att arbeta med människor samtidigt som du får möjlighet att fördjupa dig inom träning och hälsa. Du har även möjlighet att bredda din kompetens och välja kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet.

Nyfiken?

Vill du veta mer? Gör en intresseanmälan!

Personlig tränare

Barn- och fritidsprogrammet erbjuder profilen Personlig tränare. På skoltid får du möjligheten att utbilda dig i träningslära, oavsett tidigare träningsbakgrund. Satsningen riktar sig också till dig som redan utövar en individuell sport. Vi kommer med andra ord erbjuda alla som är intresserade av träning att söka in till profilen. Det gör att just denna profil kommer att passa dig som vill träna som komplement och enkelt kombinera studier med fysisk träning. På Guldstadsgymnasiet kan du nu välja att kombinera denna profil med Barn- & fritidsprogrammet. För att kvalitetssäkra utbildningen är skolans satsning allierad med träningscentret 360. Det innebär att träningen kommer att ledas av specialutbildade och kompetenta coacher. Du kan räkna med minst två träningstillfällen i veckan där du tränar i moderna lokaler med full tillgång till högklassig utrustning.

 

Profil Fotboll

Du kan även välja fotboll som tillval till detta program.

 

Under utbildningen

  • Ett seriöst träningsupplägg vilket innebär genomgångar och övningar som utvecklar din fysiska träning.
  • Tillgång till träningscentret 360 lokaler.
  • Ett anpassat schema så att du får kombinera studier och träning på bästa sätt.
  • Välutbildade och kompetenta coacher.
  • Lära dig om ledarskap, gruppdynamik och träningens roll och betydelse i samhället.

Exempel på kurser du läser

Träningslära, Hälsopedagogik, Pedagogiskt ledarskap, Fritids-och idrottskunskap, Friskvårdsverksamheter, Naturkunskap, Entreprenörskap.

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Ett yrkesprogram som öppnar upp för många sociala yrken där du arbetar med olika människor. Barn- & fritidsprogrammet leder till yrken där människan står i centrum. Arbeten med människor i olika åldrar och med olika förutsättningar.

Efter studenten

Efter din utbildning hos oss ska du ha tagit del av en seriös utbildning inom träning och hälsa. Du kommer ha goda kunskaper om ledarskap, hälsa och vara ännu bättre på att förstå den fysiska aktivitetens roll i samhället.

Film om programmet

Spela videoklipp

Vill du ha mer information?