Barn- & fritidsprogrammet

Programfakta

Studievägskod:

BFFRI

Inriktning:

Fritid & hälsa

Programansvarig:

Katarina Burvall
0910-21 51 27
katarina.burvall@guldstadsgymnasiet.se

Programtyp:

Yrkesförberedande

Inriktning Fritid & hälsa

Barn- och fritidsprogrammet är yrkesprogrammet som riktar sig till dig som är intresserad av hälsa och träning, och som vill bli bra på att motivera och leda grupper. Under utbildningen lär du dig om vad som får barn, ungdomar och vuxna att må bra. Du får lära dig att upptäcka dina egna styrkor såväl som andras. Du får också hjälp att nå din fulla potential som tränare/ledare genom att kombinera teori och praktik. Under ditt sista år på gymnasiet gör du praktik två dagar i veckan på ett företag.

Nyfiken?

Vill du veta mer? Gör en intresseanmälan!

Personlig tränare

Barn- och fritidsprogrammet erbjuder profilen Personlig tränare. I profilen får du kunskaper om hur man leder grupper, kommunicerar och tränar på bästa sätt. Du lär dig arbeta med människor samtidigt som du får fördjupa dig inom träning och hälsa.

Stora delar av utbildningen är förlagd till 360 Träningscenter där du ges möjlighet att kombinera teoretiska moment med praktiskt utövande för en verklighetsnära grund. Du kan räkna med minst två träningstillfällen i veckan där du tränar i moderna lokaler med full tillgång till högklassig utrustning. Under dina år på gymnasiet utvecklar du på så sätt en helhetsförståelse för ett framtida yrkesval inom friskvårdsbranschen.

Efter utbildningen kan du arbeta som personlig tränare på till exempel en friskvårdsanläggning eller som ledare inom exempelvis en idrottsklubb. Utbildningen ger också en bra grund för vidare studier till exempelvis polis, brandman eller licensierad tränare.

Profil Fotboll

Du kan även välja fotboll som tillval till detta program.

 

Under utbildningen

  • Ett seriöst träningsupplägg vilket innebär genomgångar och övningar som utvecklar din fysiska träning.
  • Tillgång till träningscentret 360 lokaler.
  • Ett anpassat schema så att du får kombinera studier och träning på bästa sätt.
  • Välutbildade och kompetenta lärare.
  • Lära dig om ledarskap, gruppdynamik samt träningens roll och betydelse i samhället.

Exempel på kurser du läser

Träningslära, Hälsopedagogik, Pedagogiskt ledarskap, Fritids-och idrottskunskap, Friskvårdsverksamheter, Naturkunskap, Entreprenörskap.

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Ett yrkesprogram som öppnar upp för många sociala yrken där du arbetar med olika människor. Barn- & fritidsprogrammet leder till yrken där människan står i centrum. Arbeten med människor i olika åldrar och med olika förutsättningar.

Efter studenten

Efter din utbildning hos oss ska du ha tagit del av en seriös utbildning inom träning och hälsa. Du kommer ha goda kunskaper om ledarskap, hälsa och vara ännu bättre på att förstå den fysiska aktivitetens roll i samhället.

Film om programmet

Spela videoklipp

Vad säger våra elever?

– Det bästa med programmet är all träning! Jag gillar att alla i klassen är taggade på träning och att vi gör den gemensamt på 360 Träningscenter. Det gör att vi har en riktigt bra gemenskap i gruppen!

Pirjo

Barn- & fritidsprogrammet

Vill du ha mer information?