Medieproducent – Estetiska programmet

Estetiska programmet riktar sig till dig som är intresserad av media i alla former och vill lära dig mer om att producera musik, film, ljud, grafik och foto. Du får praktiska kunskaper samtidigt som du får en bra grund för fortsatta studier.

Under utbildningen arbetar du i verkliga projekt med uppdragsgivare från näringslivet för att stärka din portfolio. Vårt mål är att utbilda kreativa och företagsamma medieproducenter samt utveckla drivna och entusiastiska medieentreprenörer som tror på sig själva och sina möjligheter.

Hos oss har du tillgång till utrustning och programvaror som används inom branschen.

Om programmet

Under utbildningen lär du dig mer om att använda de digitala verktyg som används vid produktion av olika medier. Du lär dig också hur mediebranschen fungerar och hur man arbetar kreativt. Du får även öva upp en värdefull studieteknik som sedan kan användas i vidare studier på högskola eller universitet.

Efter utbildningen kan du exempelvis arbeta som medieproducent eller inom andra multimediala yrken. Eller varför inte starta eget företag?

Utbildningen är högskoleförberedande och ger en bra grund för att söka vidare till högskolor eller universitet efter studenten.

Digitalt öppet hus

Om du missat vårt digitala öppet hus eller vill veta mer om programmet så kan du se sändningen här:

Programansvarig

Markus Porsklev
0910-21 51 26
markus.porsklev@guldstadsgymnasiet.se

Poängplan

Här hittar du poängplanen för ES Media