Öppet hus

På grund av rådande pandemi har vi valt att inte erbjuda något traditionellt Öppet hus detta år. Istället har vi på denna sida har vi samlat nyttig information för dig som har funderingar inför gymnasiet – ett slags digitalt öppet hus! Du kan även följa oss på sociala medier för att få en inblick i vardagen på skolan, länkar till sociala medier finns längre ner på sidan.

Ta en tur på skolan!

Personlig tränare – Barn- & fritidsprogrammet

Nätverkstekniker – El- & energiprogrammet

Mekatroniker – El- & energiprogrammet

Frisöraspirant – Hantverksprogrammet

Medieproducent – Estetiska programmet

Entreprenör – Ekonomiprogrammet

E-sport – Estetiska programmet och Ekonomiprogrammet

Ta en tur på skolan!

Här får du följa vår lärare Anna på en rundtur i skolan för att se hur fint det är hos oss. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss, men tills dess kolla in filmen här:

Personlig tränare – Barn & fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram som riktar sig till dig som är intresserad av träning, ledarskap och hälsa. Du får kunskaper om hur man leder grupper, kommunicerar och tränar på bästa sätt. Målsättningen efter avslutade studier är att du ska kunna jobba som Personlig tränare.

Titta på filmen och hör våra elever Pirjo och Albin berätta om sin utbildning!

Nätverkstekniker – El- & energiprogrammet

El- & energiprogrammet är ett yrkesprogram. Yrkesutgången mot Nätverkstekniker riktar sig till dig som är intresserad av datorer, nätverk och ny teknik. Under utbildningen får du installera, administrera och reparera nätverk, servrar och datorer. Efter avslutad utbildning kan du jobba som Nätverkstekniker.

Titta på filmen och hör våra elever Linus och Lukas berätta om sin utbildning!

Mekatroniker – El & energiprogrammet

Inom inriktningen dator- och kommunikationsteknik kan vi nu erbjuda yrkesutgången Mekatroniker – ett yrke med lysande framtidsutsikter, både i närområdet och nationellt!

Som mekatroniker är det du som kan lösa problem och utveckla produktionstekniken med hjälpa av dina kunskaper i elektronik, mekaniska system och programmering – dessa kunskaper efterfrågas allt mer inom industrin. En robot använder exempelvis mekanik och elektronik för att röra sig, och programmering som berättar vad den ska göra.

Titta på filmen för att höra mer om utbildningen!

Frisöraspirant – Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet med inriktningen frisör är ett yrkesprogram som riktar sig till dig som är intresserad av att arbeta med hår, försäljning och formgivning.

Under utbildningen får du lära dig bland annat klipp- och designteknik, färg- och formgivning samt försäljning. Du får även öva dig på att arbeta med riktiga kunder i vår salong. Efter avslutad yrkesexamen har du som läst yrkesutgången frisör fått en grundutbildning inom frisöryrket.

Se filmen och hör våra elever Frida och Klara berätta om sin utbildning!

Medieproducent – Estetiska programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program som riktar sig till dig som är intresserad av media i alla former och vill lära dig mer om att producera musik, film, ljud, grafik och foto. Du får praktiska kunskaper samtidigt som du får en bra grund för fortsatta studier.

Se filmen och hör vad våra elever Tilly och Ester har att berätta om sin utbildning!

Entreprenör – Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill plugga vidare på högskola inom ekonomi eller andra områden som exempelvis samhällsvetenskap eller humaniora.

Utbildningen ger dig även de kunskaper som krävs för att våga förverkliga dina egna idéer och starta eget företag. Detta gör att Ung företagsamhet och UF-företagande är en självklar del i utbildningen.

Se filmen och hör vad våra elever Semhar och Johan har att berätta om sin utbildning!

E-sport – Estetiska programmet och Ekonomiprogrammet

På Estetiska programmet och Ekonomiprogrammet kan du välja E-sport som tillval till ordinarie program. Detta innebär att du förutom att läsa ordinarie kurser även får tid att träna E-sport på skoltid.

Förutom speltekniska detaljer, strategier och lagsamarbete kommer även hälsa och fysisk träning vara en viktig del i utbildningen. Du får även lära dig om eventplanering, marknadsföring, design och entreprenörskap.

Titta på filmen för att höra mer om profilen!