Digital musikproduktion – ES Media

Estetiska programmet är utbildningen för dig som är intresserad av att producera musik och ljud. Du lär dig praktiska kunskaper samtidigt som du får grunden för fortsatta studier på universitet och högskola.

Under utbildningen kommer du att arbeta i verkliga projekt med riktiga uppdragsgivare från näringslivet för att stärka din portfolio och för att verklighetsanpassa utbildningen. Det kan handla om allt från att göra egna musikproduktioner till att producera podcasts och reklamjinglar. Fokus ligger på digitalt musikskapande.

Under utbildningen har du tillgång till medieutrustning och en egen Macbook med alla programvaror som används inom branschen.

Om programmet

Under utbildningen lär du dig mer om bland annat digitalt musikskapande, medieproduktion, komposition samt ljudproduktion.

Dina framtida yrken kan exempelvis vara musikproducent, studiotekniker, livetekniker, ljudproducent för film eller reklam. Eller varför inte starta eget företag?

Utbildningen är högskoleförberedande och ger en bra grund för att söka vidare till högskolor eller universitet efter studenten.

Programansvarig

Markus PorsklevMarkus Porsklev
0910-21 51 27
markus.porsklev@guldstadsgymnasiet.se


Här hittar du poängplanen för ES Estetik och media.